PERS / REACTIES 'LICHT EN LUCHT, WIND EN WATER' 2005 
 
‘Licht en lucht, wind en water’ 2005,


Overzichts-tentoonstelling / Monografie Flip Schrameijer
presentatie Domburg, 5 februari 2005

Provinciale Zeeuwsche Courant, Kunst+Uit, woensdag 9 februari 2005.
(p. 23)  Schrameijer treft Zeeland
Expositie Licht en lucht, wind en water, in het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg,
door Rolf Bosboom.

...Schrameijer bekwaamde zich na de oorlog verder in het tekenen en schilderen,   onder meer op de Rijks Academie in Amsterdam, o.a. onder leiding van prof. G.V.A. Röling. Daarnaast had hij diverse bijbaantjes als tekenleraar. Vanaf 1973 was hij als docent verbonden aan de Vrije Academie in Laren...

...Tot 2003 nam hij regelmatig deel aan schilder- en modelteken-sessies op de  Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Eeklo (B), waar hij in 1997 het Laureaat van de  Stad ontving...

...Kunsthistoricus Brian Dutley Barrett betitelt Schrameijer in Licht en lucht, wind en  water, de monografie die Milikowski over hem schreef, als “een rusteloze geest”,  als “iemand die steeds een andere omgeving opzoekt en overal waar hij komt zich  verwondert, zich uitgedaagd voelt en zelf uitdaagt...”

...De expositie in het Marie Tak van Poortvliet Museum laat een belangrijk deel van Schrameijers oeuvre zien, waarbij al zijn perioden zijn vertegenwoordigd.
Het is werk dat waardering verdient is Milikowski’s overtuiging. “Hij is altijd aan het experimenteren geweest en daarbij is hij tot verrassende resultaten gekomen...”